Pulitzer ödüllü ünlü gazeteci Seymour Hersh, Beyaz Saray yönetiminin El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in ölümü hakkında halkı kandırdığını iddia etti.

London Review of Books dergisinde yayınlanan makalesinde Seymour Hersh, Beyaz Saray'ın Bin Ladin'in cenazesinin İslami kurallara göre defnedildiği ve denize atıldığı şeklindeki iddiasının gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Hersh, iddalarını isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Amerikan istihbarat yetkilisine dayandırdı. Üst düzey bir Pakistan istihbarat yetkilisinin 25 milyon dolar karşılığında Bin Ladin'in yerini ABD yönetimine söylediğine dile getirdi.

El Kaide liderinin, 2006 yılından bu yana Suudi Arabistan’ın da desteğiyle Pakistan istihbarat servisinin esiri olduğunu belirtti. Bin Ladin’in, El Kaide karşısında bir koz olarak kullanıldığını dile getirdi.

Hersh, Amerikalı askerlerin Ladin’in öldürüldüğü bölgeye ulaştıklarında Pakistan istihbarat servisinin bölgeyi terk ettiğini ve herhangi bir çatışmanın yaşanmadığını kaydetti.

El Kaide liderinin vücudunun açılan ateş sonrası parçalandığını ve helikopterden Hindukuş Dağları'na atıldığını dile getirdi.

Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh, Suriye’de 21 Ağustos 2013’te gerçekleştirilen kimyasal silah saldırısının arkasında Türkiye’nin bulunduğunu öne sürmesiyle gündeme gelmişti. Hersh, saldırının Beşar Esad rejimi tarafından değil, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde, MİT ve Jandarma’nın desteğiyle İslamcı El Nusra Cephesi tarafından gerçekleştirildiğini iddia etmişti.