Almanya’da son 12 yılın rekor sıcaklıklarının yaşanması konuyla ilgili yasal düzenlemelerdeki eksiklikleri de ortaya çıkardı. Baden-Württemberg Öğrenci ,Konseyi eyalette aşırı sıcak günlerde okulların tatil edilmesi ile ilgili yasal düzenleme talep etti.

Baden-Württemberg’de eğitim gören 1,5 milyon öğrenciyi temsil eden BW Öğrenci Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Yasal düzenleme olmaması nedeniyle eyalette bir çok okulda farklı uygulamalar söz konusu. Okulları tatil etme yetkisi okul idaresinde olduğu için, mevcut durumda bir okul tatil ilan edilirken bir komşu okulda dersler devam edebiliyor. Bilimsel araştırmalara göre 26 derece’den sonra ders çalışma verimliliği olumsuz etkilenmektedir. Bu nedenle termometreler saat 1.00’de 25 dereceyi gösterdiğinde tüm okulların tatil edilmesi uygun olacaktır. BW Eğitim Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yasal düzenleme yapmasını talep ediyoruz.” denildi.

Öğretmenler Birliği VBE ise öğrencilerin talebine karşı çıktı. Mevcut okul sisteminde bunun mümkün olmadığını belirten VBE’den yapılan açıklamada, “Özellikle ilkokul ve tam gün okullarda veliler günlerini çocukların ders saatine göre ayarlıyor. Dolayısıyla velilerin izni olmadan ilkokul ve tam gün okullardaki bir öğrenciyi erken saatte eve yollamak mümkün değil." ifadesine yer verildi.