Belçika’nın Zaventem Belediyesinde bir arabanın içinde uyuyan bebek, vatandaşları harekete geçirdi. Annesi tarafından uyuduğu için sıcak havaya rağmen arabada bırakılan bebek, mahalle sakinlerinin çevreyi ve polisi uyarmasıyla birlikte sağ kurtuldu.

Bebeğini arabaya kilitleyerek alışveriş yapan anne havanın 30 derecede olmasına rağmen rahat hareketleriyle dikkat çekti. Durumu fark eden mahalle sakinleri polisi arayarak şikayette bulundu. Fas asıllı olduğu iddia edilen ve yasak yere park eden anne, polisin olay yerine gelmeden önce olay yerinden uzaklaştı.

"AVRUPA'DA EVCİL HAYVANLARIN ARABADA BIRAKILMASI BİLE YASAK"

Bir görgü tanığı olayı şu şekilde anlattı:

"İnanılır gibi değil 30 derece sıcaklıkta uyuyan bir bebeği arabanın içine kilitleyip alışverişe giden bir anne. Dışarısı bu kadar sıcak ise arabanın içerisi bilmem kaç derecedir. Eşimle birlikte bebeğin en az 10 dakika arabanın içerisinde olduğuna şahit olduk. Annenin yapmış olduğu büyük bir sorumsuzluk ve bebeğin hayatta olması ise şans eseri. Şu an Avrupa'da evcil hayvanların sıcaklardan dolayı arabada bırakılması yasaklanmışken bir çocuğun bırakılmış olması büyük bir sorumsuzluk.’’