İtalya'nın güneyindeki Lampedusa adası açıklarında yeni bir kaçak göçmen faciası yaşandı. Libya kıyılarından yola çıkan dört teknenin de Lampedusa'ya varamadan batması sonucu en az 330 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İtalya Sahil Güvenlik birimlerinden yapılan açıklamaya göre 2 gün önce Libya'dan yola çıkan ve ilk belirlemelere göre içinde Senegal ve Mali uyruklu 400 cicarında göçmenin bulunduğu tahmin edilen dört teknenin Lampedusa adası açıklarında alabora olup battığı bildirildi.

İtalyan bir ticaret gemisi tarafından kurtarılan 9 kişinin dışında henüz kurtarılan olmadığı, arama ve kurtarma çalışmalarınınsa hem havadan hem de denizden devam ettirildiği kaydedildi. Yetkililerden yapılan açıklamalara göre olumsuz hava şartları dolayısıyla ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Öte yandan Papa Francesco, bugünkü ayinde Lampedusa açıklarında hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili herkesi dua etmeye çağırdı. Papa, "Herkesi Lampedusa açıklarındaki faciada yaşamını yitiren ve şu anda soğuk hava şartlarında yaşam mücadelesi verenlerin hiçbir yardımdan yoksun kalmaması için dayanışmayla dua etmeye davet ediyorum." dedi.