Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi'ne bağlı Şii Bedir Tugayları Başkanı Hadi el-Amiri, Gönüllü Halk Kuvvetleri ile birleşerek Diyali bölgesinden IŞİD militanlarının temizlendiğini, sırada ise Kerkük’ün olduğunu belirtti.

Kerkük’e sürpriz ziyarette bulunan el-Amiri, yoğun güvenlik önlemleri altında Kerkük Valisi Necmettin Ömer ile görüştü. Toplantı sonrası Kerkük İl Meclis Başkan Vekili Ribvar Talabani ile de bir görüşme yapan Ömer, Taza ilçesinde Gönüllü Halk Kuvvetleri'ni de ziyaret etti. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi de burada el-Amiri’ye eşlik etti. Ziyaretlerden sonra Gönüllü Halk Kuvvetleri bürosunda bir basın açıklaması yapan el-Amiri, “Buradan ilan ediyoruz. Diyali’yi IŞİD’den temizledik. Şimdi sıra Kerkük’e geldi.” ifadesini kullandı.

Kerkük ve Selahattin bölgesini, IŞİD’den kurtardıklarında tören yapacaklarını belirten el-Amiri, IŞİD’e karşı birleşme çağrısında bulundu. IŞİD’in Arap, Kürt, Türkmen, Sunni ve Şiilerin tümü için büyük bir tehlike olduğuna dikkat çeken el-Amiri, Peşmerge, Gönüllü Halk Kuvvetleri ve asker dahil herkesin birleşmesi gerektiğini belirtti. “IŞİD’i yurdumuzdan çıkarmak için bir aile olarak tüm sorunlarımızı bir yana bırakalım.” diye konuşmasına devam eden el-Amiri, “Siyasi sorunları daha sonra çözeriz.” dedi.

ITC Başkanı Salihi ise “IŞİD tehlikesinden kurtulmak için birleşmemize kim engel olursa onların aramızda yeri yok. Bedir örgütünün başkanının gelmesi de bunun ispatıdır. Kerkük’ün korunması hakkımızdır.” açıklamasını yaptı.