Güney Amerika ülkesi Şili kıyıları yakınlarında 8,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. En az 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Sahil kenti Coquimbo’ya 4,5 metrelik tsunami dalgalarının vurduğu bildirildi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün başkent Santiago'nun yaklaşık 250 kilometre kuzeyinde, yerin 25 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi. Santiago’da insanlar sokaklara döküldü. Sarsıntı büyük paniğe yol açtı. Deprem, kıtanın diğer tarafındaki Arjantin’de, başkent Buenos Aires’te de güçlü bir şekilde hissedildi.

Şili Ulusal Acil Durum Ofisi (ONEMI), depremin tetiklediği dalgaların kıyılara vurmaya başladığını açıkladı. Hükümet kıyı bölgelerinin boşaltılmasını istedi. Valparaiso Limanı'nda tsunami sirenleri çalındı. Şili donanması, Coquimbo kentini vuran dalgaların 4,5 metreye ulaştığını duyurdu. Illapel kentinde 26 yaşındaki bir kadın, deprem sırasında evinin duvarının çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Bir kişinin de kalp krizi sebebiyle yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, özellikle Hawaii'nin tsunami tehdidi altında olduğunu duyurdu. Şili’nin yanı sıra Peru, Ekvador ve Hawaii Adası'nı tsunaminin vurabileceği konusunda halkı uyardı. Şili'ye 9 bin kilometre uzaklıktaki Yeni Zelanda'da Sivil Savunma Bakanlığı, kıyılardaki yerleşim birimleri için tsunami uyarısı yaptı.

2010 yılında Şili’de meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki depremde 500’den fazla kişi ölmüş, 220 bin ev yıkılmış ya da hasar almıştı.