Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Washington'da bulunan ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Avrupa Birliği (AB) temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirdi. 

Alınan bilgiye göre Şimşek, temasları kapsamında Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcıları Valdis Dombrovskis ve Kristalina Georgieva ile görüş alışverişinde bulundu. 

Şimşek, ayrıca AB Dönem Başkanlığını yürüten Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Werner Hoyer ve Finlandiya Maliye Bakanı Alexander Stubb ile görüştü. 

Söz konusu temaslarda, AB'ye üyelik sürecinin hızlandırılması, Suriyeli sığınmacılar ve yüksek düzeyli ekonomik diyaloğun geliştirilmesi konularının ele alındığı öğrenildi. 

Şimşek, Washington'daki programı kapsamında kredi derecelendirme kuruluşları yetkilileriyle de görüşmeler gerçekleştirirken, muhataplarına Türkiye'nin sahip olduğu reform programıyla temellerinin daha da sağlamlaşacağını anlattı. 

"Dünya Türkiye'ye minnettar" 
Şimşek'in, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim ile de bir araya geldiği, Jim Yong Kim'in Şimşek'e bu görüşmede, dünyanın Türkiye'ye göçmenler konusunda minnettar olduğunu söylediği öğrenildi.