Singapur Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ndeki dinlerarası diyalog programı, ülke genelinde mensubu bulunan 10 ana dinin önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Farklı din mensuplarını buluşturan çalışmalarıyla bilinen Dinlerarası Organizasyon’un (IRO) 66. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programa, Başbakan Lee Hsien Loong ile Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam katıldı.

Programda yaptığı konuşmada, Singapur’daki dinsel harmoninin kıymetinin bilinmesi gereken bir miras olduğuna vurgu yapan Başbakan Lee Hsien Loong, “IRO’nun yıllardır ortaya koyduğu çabalar
Singapur’daki dinsel uyumu güçlendirmiştir. Dini liderler karşılıklı güven inşa etmişlerdir ve bazı hassas konuları aralarında müzakere edebilmektedirler.” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Tony Tan tarafından, Singapur’un saygın Müslüman din adamlarından olan Seyyid Habib Hasan el-Attas’a, IRO 2015 Diyalog Ödülü verildi.

Farklı sosyal araştırma kuruluşlarının ortaya koyduğu verilere göre, dünyada dinsel ve etnik çeşitliliğin en fazla olduğu ülke olan Singapur, bu yıl 50. bağımsızlık yıldönümünü kutlayacak.