Singapur ve Malezya, ortak hızlı tren projesi için kolları sıvadı. Singapur ile Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur arasındaki seyahat süresini 90 dakikaya indirecek olan projenin, yaklaşık 15 milyar dolara mâl olması bekleniyor.

Otobüsle 5 buçuk, trenle ise yaklaşık 9 saat süren Singapur ile Kuala Lumpur arasındaki 450 kilometrelik mesafe, hızlı trenle 1,5 saate inmiş olacak. Hızlı tren hattının Malezya tarafında 7, Singapur tarafında ise 1 istasyonu bulunacak.

İhale aşamasındaki Singapur-Kuala Lumpur hızlı tren projesine, Çin ve Japon firmalarından oluşan iki ayrı konsorsiyum teklif verdi. İhalenin sonucu ve projenin bitiş tarihi ile ilgili net bilgi, yıl sonuna doğru açıklanacak.

Singapur ve Malezya, aralarındaki ulaşım hızını artırmak ve sınır kapılarındaki yığılmaların önüne geçmek için, hızlı tren projesinin yanı sıra farklı ulaşım sistemleri üzerinde de çalışıyor. Bunlardan bazılarını ise Malezya’nın Johor Bahru eyaleti ile Singapur’u birbirine bağlayacak olan transit demiryolu ve iki ülke arasındaki üçüncü karayolu köprüsü oluşturuyor.