Singapur’un kurucusu ve ilk başbakanı Lee Kuan Yew’in cenazesinin parlamento binasına taşınmasının ardından halka açık saygı ziyaretleri başladı. Birçok vatandaş Lee'ye saygı ziyareti için parlamentoya akın etti.

Singapur’un kurucusu ve ilk başbakanı Lee'nin cenazesi, askeri konvoy eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Köşkü Istana’dan Singapur Parlamentosu’na taşındı. Nakil esnasında kullanılan güzergah boyunca yoğun bir kalabalığın olduğu gözlendi. Lee’nin cenazesinin parlamento binasına taşınmasının ardından halka açık saygı ziyaretleri başladı.

Singapur’un şimdiki başbakanı Lee Hsien Loong’un babası olan efsane lider Lee Kuan Yew, 1990 yılına kadar 31 yıl süreyle başbakanlık yaptı. Singapur'u sıradan bir tropikal şehir olmaktan çıkarıp hareketli bir liman ve finans merkezine dönüşmesinde Lee'nin politikaları önemli bir rol oynadı.

Singapur'un kurucu lideri olarak görülen Lee Kuan Yew’in, ülkenin kuruluş yıllarını anlatan hatıratları ve siyasi düşüncelerinin yer aldığı kitapları da bulunuyor.

Sevilen lider Lee Kuan Yew, ağır zatürre tedavisi gördüğü hastanede 91 yaşında hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından ülkede bir hafta milli yas ilan edildi. Singapurlular üç gün boyunca Parlamento binasında Lee’ye saygı ziyaretinde bulunacak. Lee’nin cenaze töreni ise Pazar günü gerçekleştirilecek.