Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Almanya Başkanı Christian Mihr, Türkiye’nin basın özgürlüğünde her geçen gün daha kötüye gittiğini söyledi.

İpek Medya Grubu’na yapılan polis baskını yakından takip ettiklerini söyleyen Christian Mihr, baskın'ın Türkiye’deki basın özgürlüğüne dair şüphe listesine bir yenisini eklediğini; Türkiye’de eleştirel olarak habercilik yapmayan isteyen bir medya kuruluşuna neler yapılabileceğini göstermesi açısından dikkat çekici olduğunu kaydetti.
Christian Mihr, Gülen Hareketi’ne yakın olmanın baskı ve soruşturma sebebi olmayacağını da vurguladı.

Christian Mihr, Türkiye’nin, basın özgürlüğü konusunda Erdoğan yönetiminde yıllardır kötüleye gittiğini ifade etti. "Muhalif gazeteciler hakkında ceza takip işlemlerinin başlatıldığını görüyoruz. Ayrıca özellikle Erdoğan’a karşı eleştirel haberler yapan medyaya yönelik takip işlemlerinin yapıldığı dikkat çekiyor. Takip ve yargının baskısının son yıllarda giderek arttığını görüyoruz ve bu maalesef çok üzücü." diyen Christian Mihr, Avrupa Birliği ile üyelik müzakeresi yapan bir ülke olarak Türkiye’nin dünya basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülkeden 149. olduğunu ve bunun gurur duyulacak bir sıra olmadığını ifade etti.

Örgüt olarak Türkiye hükümetinden basın özgürlüğünü yüksek bir değer olarak görmelerini talep ettiklerini söyleyen Mihr, “Kamuoyundaki özgür düşünce baskı altına alınmamalı ve basın özgür olmalı. Bir ülkedeki gelişmeler ve değişiklikler üzerine herhangi bir çekince olmadan haber yapılabilmeli." dedi.