Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadelede kararlılığın artarak devam edeceğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Feridun Sinirlioğlu, "Dün gece vuku bulan hain terörist saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur terörist saldırılar karşısında PKK terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızın artarak devam edeceğini burada özellikle vurgulamak istiyorum." dedi.

Dağlıca saldırısıyla ilgili istihbarat zafiyeti ve Amerika ile PKK'ya karşı ortak operasyon beklentisi olup olmadığının sorulması üzerine Sinirlioğlu, Dağlıca olayın ayrıntıları hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığını söyledi. Bakan Sinirlioğlu, "Terör örgütünün bir tek çıkış yolu var. O da silahlarıyla birlikte Türkiye'yi terk etmektir. Bunu yapmadığı takdirde terör örgütünün üzerine büyük bir kararlılıkla gidilmeye devam edilecektir." ifadelerini kullandı.

Mustafa Akıncı ise "Türkiye'de yaşanan terör olayları ne yazık ki hepimizi acıya boğmaya devam ediyor." dedi. Genç insanları öldüğü bu üzücü durumun son bularak arkasının kesilmesini temenni eden Akıncı, "Yaşamını yitirenleri rahmetle anıyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ailelerine ve tüm Türk ulusuna başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum." diye konuştu.