Resmi temaslarda bulunmak üzere Astana'da bulunan Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e ülkesinin devlet nişanını takdim etti.
Akorda Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede iki ülke arasında; ticaret, ekonomi, yatırım, kültürel ve insani alanlarda işbirliği konuları ele alındı.
Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Nazarbayev, iki ülke arasında yapılan iş konseyinin ekonomik ve ticari ilişkilere ivme katacağını söyledi.
Kazakistan’ın geldiği noktadan çok etkilendiğini dile getiren Nikoliç ise Sırbistan’ın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne verdiği destekten dolayı Nazarbayev’e teşekkür etti. Nikoliç, Kosova’da Sırp kültürel mirasın korunması konusunda Nazarbayev’den yardım istedi. Nikoliç, sadece iki ülke ilişkilerinin gelişmesine verdiği katkılardan dolayı değil, aynı zamanda Kazakistan halkına ve Kazakistan’ın uluslararası hukuk ilklerine uygun bir devlet olması yönündeki çalışmalarından dolayı Nazarbayev’e ülkesinin devlet nişanını takdim ettiklerini söyledi.