Senegal’in adil ve sürdürülebilir gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Uluslararası Oxfam organizasyonu, birçok sivil toplum kuruluşu ve hükümet ile alaşma imzaladı. Anlaşma ile bölgeler arasında adaletli gelir dağılımının sağlanması, işsizlikle mücadele ve kadınların toplumda daha çok yer bulması amaçlanıyor.

Başkent Dakar'da Senegal Afrika ile Entegrasyon ve Yönetim Bakanı Khadim Diop’un da katılımıyla düzenlenen basın toplantısıyla "Yoksulluk ve Dengesizliğe Karşı Yönetim” programı açıklandı.

Toplantıda konuşan Khadim Diop, "Kalıcı sonuçlar ve daha verimli kararlar almak için bütün aktörlerin katılım sağlaması gerekiyor. Yapılan her şeyde bu şekilde tamamlayıcı unsurlar ve sinerji sağlanmış olur." şeklinde konuştu. Diop ayrıca “Yönetimleri geliştirerek yolsuzluğu azaltmak ve yolsuzlukla mücadele amacıyla sorumlu departmanlar kurmaktan açınmayacağız. Özellikle bunları yaparken halkın ihtiyaçlarını göz önüne alacağız.” dedi.

Yardım kuruluşlarının besin güvenliği ve gelir dağılımındaki dengesizlikle mücadelesi, Senegal hükümeti tarafından büyük destek görüyor.

OXFAM, Senegal'de dar gelirli aileler için sosyal konut projesi başlatmayı planlıyor. Toplantıya katılan OXFAM Senegal Temsilcisi Ibrahima Sonko, "Yeni partnerlerimizle yeni projeleri başarmak istiyoruz." dedi.