ABD’nin Güney Carolina eyaletinde kaçmakta olan silahsız siyahî bir Amerikalıyı vurmaktan ‘cinayet’le suçlanan beyaz polis memuru işten atıldı. Memur Michael Slager (33), yaklaşık yüz bin nüfuslu ve yarısı siyahlardan oluşan North Charleston şehrinde Cumartesi günü meydana gelen olayın cep telefonu görüntüsünün medyada yayınlanmasından sonra tutuklanmıştı.

Basına açıklama yapan North Charleston Belediye Başkanı Keith Summey, “Polis memurunun görevine son verildi; eşi 8 aylık hamile. Memurun görevine son vermekle birlikte belediye eşinin sigorta masraflarını bebek doğana kadar üstlenecek. İnsanî olanın bu olduğunu düşündük.” diye konuştu.

Olay anını kaydeden Feidin Santana, NBC televizyonuna yaptığı açıklamada Walter Scott'ın (50) polisin şok tabancasına ikinci defa maruz kalmamak için kaçtığını açıkladı. Polisin kötü bir karar aldığını söyleyen Santana, “Bence Scott bunu hak etmedi.” diye konuştu.

Görüntülerde Slager'ın kurbanla tartıştığı görülüyor. Walter Scott'ın kaçmaya başlaması üzerine silahını çeken polis memuru arkasından defalarca ateş ediyor.

Michael Slager, hakkında yapılan suçlamalar sabit görülürse ömür boyu hapis ya da idam cezası alabilecek.

ABD'li polislerin silahsız siyahları daha önce de öldürdüğü vakalar, ülke çapında protestocuların emniyet teşkilatını ırkçılık ve aşırı güç kullanmakla suçlamasına sebep olmuştu. Olaylara karışan polislerin çok azı suçlu bulunmuştu.