ABD Adalet Bakanlığı, Missouri eyaletine bağlı Ferguson şehrinde silahsız siyahî genç Micheal Brown’ın öldürülmesinin ardından yaşanan olaylarda polisin ırkçı hareket ettiğini açıkladı. Bunun üzerine Ferguson Polis Şefi Thomas Jackson'ın da (57) istifa edeceği açıklandı.

Bakanlığın yayınladığı raporun ardından şehirde bulunan Belediye Yargıcı Ronald J. Brockmeyer, Ferguson Şehir Meclis Başkanı John Shaw, yazı işleri işleri müdürü ve iki polis memurunun istifasından sonra baskı altında olan polis şefi Jackson’un da 19 Mart’ta görevini bırakacağı belirtildi. Ferguson Belediye Başkanı James Knowles, polis şefinin istifa etmeyi tercih ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Knowles’in istifa edip etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Missouri Senatörü Maria Chappelle-Nadal, polis şefinin istifasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Bakanlık raporunda, Ferguson’daki olaylarda polisin aşırı güç kullanarak ırkçı davrandığı, sebepsiz trafik çevirmelerinde cezalar kesme gibi davranışlar yoluyla siyah vatandaşlara karşı ayrımcılık yaptığı belirtmişti. Ayrıca Ferguson polis yetkililerinin kendi aralarındaki e-posta yazışmalarında ırkçı şakalar yaptıkları da ifade edilmişti. Ferguson’da 18 yaşındaki siyahi genç Micheal Brown’ın silahsız haldeyken bir beyaz polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar tüm ülkeye yayılmıştı.