Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Başkanı Halid Hoca, Esed yönetiminin ülkedeki devrimi bastırmak için 80 milyar dolar para harcadığını söyledi.

SMDK Başkanı Hoca, yaptığı açıklamada Suudi Arabistan ziyaretinde yaptığı temaslar hakkında bilgi verdi. Hoca, Suudi yetkililerle görüşmelerinde Suriye’deki son gelişmelerin yanı sıra koalisyonun mali, siyasi ve askeri ihtiyaçlarının ele alındığını aktardı.

Suriye’de beşinci yılına yaklaşan devrimi değerlendiren Hoca, "Esed rejimi dört yıldır devam eden devrimi bastırmak amacıyla 80 milyar dolara yakın para harcadı. Buna ek olarak İran yönetimi ve Hizbullah silah ve paranın yanı sıra askeri birliklerle destekledi." dedi.

İran’ın Suriye’de güç bulundurmasının tüm dünya için açıkça bilindiğini ifade eden Hoca söyle konuştu: “Buna ek olarak Hizbullah milisleri de var. İran Suriye’yi işgal ediyor. Suriye devrimine desteğini yineleyen Suudi Arabistanlı yetkililerle bu konuları konuştuk.”

Halid Hoca, Suudi Arabistan ile Esed’in Suriye’deki terörün kaynağı olduğu bu rejimin giderek yerine geçici bir yönetim kurulması konusunda görüş birliği içinde olduklarını söyledi.