Hindistan’da iki yıl önce yolsuzlukla mücadele vurgusuyla kurulan Aam Aadmi (sıradan ya da sokaktaki adam) partisi, başkent Yeni Delhi’de federal hükümeti ağır bir yenilgiye uğrattı. Parti, kadınları tecavüz ve şiddetten korumayı, insanlara içme suyu ve elektrik ulaştırmayı vaat ediyor.

Partinin aday gösterdiği eski vergi memuru Arvind Kejriwal (46), binlerce kişinin katıldığı törende yemin ederek Delhi Eyaleti Birinci Bakanlığı görevine başladı. Kejriwal ve diğer parti yetkililerin giydiği şapkada ‘Ben sıradan bir adamım’ yazısı dikkat çekti.

Parti, Delhi Eyalet Meclisi seçimlerinde 70 sandalyeden 67'sini kazanarak tarihi bir başarı elde etmişti.

Arvind Kejriwal, Ramilala Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, son günlerde kiliseleri hedef alan saldırıları engellemek için hemen harekete geçeceklerini ve Delhi’nin her inançtan insan için güvenli bir yer olmaya devam edeceğini vurguladı. Kejriwal, “Bazı insanlar, nefret siyasetini yaymak istiyor. Buna göz yummayacağız.” dedi.

Başkentteki ‘VIP’ kültürüne savaş açan Arvind Kejriwal, siyasetçilerin halkı mağdur eden araç konvoylarıyla da mücadele sözü verdi.

Arvind Kejriwal, geçtiğimiz yıl yapılan seçimleri de kazanmış, fakat 50 günü doldurmadan istifaya zorlanmıştı.