Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı 'Solo Türk' ile 'Türk Yıldızları' 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Girne’de gösteri sundu.

Türk Hava Kuvvetleri Solo Türk ile Akrobasi Timi Türk Yıldızları'nın ayrı ayrı gerçekleşen performanslarında ilk gösteriyi saat 18.00’de Pilot Yüzbaşı Erhan Günar yönetimindeki F-16 savaşan Şahin ile 'Solo Türk', saat 18.30’da ise 7 jet uçağından oluşan 'Türk Yıldızları' yaptı. Solo Türk yaklaşık 25 dakika süren gösterisinde Türk savaş pilotlarının üstün cesaret ve manevra kabiliyetlerini büyük bir başarıyla sergileyerek izleyenlerin büyük beğenisini aldı.

Daha sonra 7 uçaktan oluşan 'Türk Yıldızları' ise yaklaşık 30 dakika süren gösteriler sundu. Türk Yıldızları sergilediği; 4’lü, 3’lü, 2’li ve toplu geçişlerde zaman zaman kanat açıklığı 1 metre olan tehlikeli figürler icra ederek izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Türk Yıldızları gösterilerinde ayrıca Girne semalarına kalp de çizdi. Gösterileri, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, 39’uncu Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, bazı üst düzey yetkililer yanında çok sayıda vatandaş ve turist izledi.