Polis ve BM yetkilileri, Doğu Afrika ülkesi Somali’nin kuzeyinde BM çalışanlarını taşıyan bir minibüse düzenlenen saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü bildirdi. El Kaide bağlantılı El Şebab terör örgütü, kendisine bağlı yayın yapan Endülüs radyosunda saldırıyı üstlendiğini açıkladı.

Albay Ali Salad, yarı özerk Puntland bölgesinin başkenti Garowe’da gerçekleştirilen saldırının kurbanları arasında Somalililer ve yabancıların bulunduğunu açıkladı. Polis şefi Yusuf Ali, bombanın koltuklardan birinin altına yerleştirildiğini ve uzaktan kumanda ile patlatıldığını duyurdu.

Bölgede görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir BM görevlisi, kurbanların çoğunun BM için çalışanlar olduğunu bildirdi. Yetkili, saldırı sırasında BM’nin çocuklardan sorumlu kuruluşu UNICEF’e ait bir otobüste seyahat ettiklerini söyledi.

BM’nin Somali temsilcisi Nicholas Kay, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “hayatını kaybedenler sebebiyle şoke oldum ve sarsıldım.” ifadesini kullandı.

El Şebab’ın geçtiğimiz hafta başkent Mogadişu’da Yüksek Eğitim Bakanlığı kampüsüne düzenlediği saldırıda da 10 kişi hayatını kaybetmişti.