Somalili bakanlar, El Şebab terör örgütünün önceki gün Yüksek Eğitim Bakanlığı kampüsüne yaptığı saldırıda yaralan ve Türk hastanesinde tedavi altına alınan bakan yardımcısını ziyaret etti. Kimse Yok Mu Derneği’nin Türkiyeli hayırseverlerden topladığı bağışlarla Mogadişu’da inşa ettiği Uluslararası Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Güvenlik Bakanı Abdirisak Omar Mohamed, Milli Eğitim Bakanı Khadra Bashir Ali, Petrol ve Mineral Kaynaklar Bakanı Muhammed Muhtar İbrahim ve yardımcıları, hastane yetkililerine çalışmaları vesilesiyle teşekkür etti.

Başhekim Veli Karabuga’dan bilgi alan heyetten Güvenlik Bakanı Abdirisak Omar Mohamed, “Bize kardeşlik gösteriyorsunuz. Hükümet adına konuşuyorum. Çok teşekkür ederim.” diyerek hastaneden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

El Kaide bağlantılı El Şebab teröristlerinin düzenlediği saldırıda yaralanan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İsmal Yusuf Osman, Birleşmiş Milletler askeri bir Çin vatandaşı ve çok sayıda yaralı, başkent Mogadişu'daki hastanede tedavi altına alınmıştı.

Saldırıda biri Afrika Birliği askeri olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetmişti.

GÖNÜLLÜ TÜRK DOKTORLAR HİZMET VERİYOR

Kimse Yok Mu'nun sağlık ve hastane alanında büyük sıkıntılar çekilen Somalide 2013'te faaliyete geçirdiği Uluslararası Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ülkede önemli bir açığı kapatıyor. Somali'yi 2011 yılından beri ziyaret eden gönüllü doktorlar, eğitim ve sağlık alanında çalışan Nil Organizasyon işbirliği ile hastanede hizmet veriyor.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) danışman üyesi olan KYM, on binlerce gönüllüsüyle din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm dünyada insani yardım faaliyetleri gösteren uluslararası bir sivil toplum kuruluşu. Dernek, yurt içinde 31 şubesiyle 81 ilde ve dünyada 113 ülkede faaliyet gösteriyor.