Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Federal Meclis Grubu yedi talebini bir talepler kataloğunda meclis grubunda onaylayarak mülteci siyasetini şekillendirdi. Meclis Grubu Başkanı Oppermann düzenlediği basın toplantısında SPD meclis grubunun taleplerini tanıttı. Oppermann yaptığı açıklamada hükümetin en kısa zamanda mülteci konusunda eyaletlere maddi yardımlarda bulunması gerektiğini söyledi. Hükümetten mülteci yasasında gerekli değişiklileri yapmasını talep eden Oppermann, “İlk olarak yapılması gereken kurumlara yapılan mülteci başvurularının işlem süresinin kısaltılması” dedi.

Opperman süre kısaltıldığında mültecilerin de gelecekleri hakkında daha hızlı karar verebileceklerini dile getirdi. Federal Hükümete seslenen Oppermann Hükümetin en kısa zamanda Federal bazda işleyen bir mülteci kayıt sistemi geliştirmesi gerektiğini dile getirdi. Oppermann ayrıca kurumların arasında oluşan sıkıntıları en kısa zamanda yeni bilgisayar programları geliştirilip çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hükümetin en önemli görevlerinden birisi olarak ise Oppermann, kriz bölgelerinde yapılacak yardımları gösterdi. Oppermann, “Problemin özüne inip yerinde özüm üretmeye başlamadığımız vakit mülteci sayısının azalmasını bekleyemeyiz. Hükümet diplomatik çabalarla en kısa zamanda mültecilerin yoğunlukla geldiği ülkelerde çözümler bulmak zorunda” diye konuştu. “İnsanların adalet ve huzur içerisinde hayatlarını sürdürebilmeleri için bunu yapmak zorundayız” diyen Oppermann, yoksa mülteci olmak kurtulmak manasına gelir dedi. Oppermann “Bizim görevimiz mültecileri kabul etmek olduğu gibi geride kalanları da düşünüp onlara da yardımcı olmak” diye konuştu.