Hamburg’da SPD ile Yeşiller arasında mutabık kalınan koalisyon anlaşmasına ilk eleştiri ana muhalefet partisi CDU’dan geldi.

CDU Hamburg Meclis Grup Başkanı André Trepoll anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada hayretler içinde kaldığını ifade ederek, sorunların çözülmediğini belirtti. 115 sayfalık koalisyon anlaşmasında SPD ve Yeşiller'in ne yapmak istediğinin yer almadığına işaret eden Trepoll, “Biz ne ile başarılı olmak istiyoruz? Bizim özelliğimiz ne olacak? Ya da bizi ne farklı kılacak? 7 hafta sonunda hiçbir politik ağırlık göstermeyen Yeşiller'le niçin koalisyon yapıldığını sormak gerekiyor.” dedi.

SPD ile Yeşiller'in bakanlık sayısını artırmasını da eleştiren Trepoll, “Hükümet bir taraftan her yıl 250 kamu çalışanı azaltmak istiyor. Diğer taraftan ise yeni bir bakanlıkla SPD’li ve Yeşiller üyeleri için halkın vergisiyle iş imkanı sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Ekonomi çevreleri koalisyon anlaşmasını genelde olumlu bulurken, çevreci kuruluşlar ise yeterli bulmadı. Çevreci kuruluşlar SPD ve Yeşillere çağrı yaparak delegeler toplantısında çevre ile ilgili iyileştirme yapılacağı sözü vermesini istedi. Koalisyon anlaşmasında eleştirilen bir konuda fakirlikle mücadelenin ciddi şekilde ele alınmaması oldu.