Hamburg’da SPD ile Yeşiller arasında devam eden koalisyon görüşmelerinde konut inşası konusunda da anlaşma sağlandı. SPD’nin 2011 yılında tek başına iktidar olduğu dönemden beri devam ettirdiği her yıl 6 bin yeni konut projesinin devam edeceği bildirilirken, bu konutların 2 bininin sosyal konut olması kararlaştırıldı.

Yeşiller Meclis Grup Başkanı Jens Kerstan ile SPD Meclis Grup Başkanı Andreas Dressel görüşme sonrası yaptıkları açıklamada konut inşasında anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Kerstan görüşmelerin hedefe yönelik ve başarılı olduğunu ifade ederek, özellikle evsiz, fakir durumda acil konut ihtiyacı olanların sorununun çözüme kavuşturulması için çalışılacağını bunun içinde sosyal alanda yatırım yapan vakıflardan yardım alınacağını bildirdi. Dressel ise şu anda Federal Konsey'de görüşülen kira artışı için sınırlama kanunun hemen uygulamaya koyacaklarını ve uygulamanın tüm Hamburg’u kapsayacağını kaydetti. Bu zamana kadar bütçe, eğitim, bilim, çevre, enerji, ekonomi, liman gibi bir çok konuda anlaşmaya varan ikili koalisyon görüşmelerine sağlık, bakım ve tüketicileri koruma haklarıyla devam edecek.