Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Merkezi Willy- Brandt- Haus, bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı.

Saat 15.00 gibi telefonla SPD Genel Merkezi’nde bomba olduğuna dair ihbar yapılması sonrası polis parti binasını boşaltarak arama yaptı. Bomba ihbarının asılsız olduğu ortaya çıktı. İhbarı ciddiye aldıklarını söyleyen Genel Sekreter Yasmin Fahimi, personelin güvenliği için binayı boşalttıklarını söyledi. Fahimi, bomba ihbarının siyasi tehdit için yapıldığını dile getirdi.

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel’in aşırı sağcıların önünde eylem yaptığı ve polisle çatıştığı Heidenau mülteci kampı ziyareti sonrası aşırı sağcılardan yabancı düşmanlığı ve nefret söylemi içeren epostalar aldıkları bilgisini veren Yasmin Fahimi "Öyle sanıyorum bu bomba ihbarı siyasi bir eylem içeriyor. Fakat kesinlikle SPD’nin aşırı sağcılara karşı tutumunda milimetrelik bir sapma olmayacaktır." dedi.

Heidenau mülteci yurdunu ziyaret eden Gabriel, eylem yapan aşırı sağcılara yönelik sert açıklama yaparak, Almanya’nın aşırı sağcı çetelere karşı bir milimetre bile geri adım atmayacağını söylemişti. Heidenau’yu yarın Başbakan Merkel’de ziyaret edecek.