Srebrenitsa soykırımının 20. yıl dönümü törenlerine katılan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, taşlandı. Vuçiç, korumalar tarafından koşturularak kabristandan çıkartıldı.

Anıta çiçek bıraktıktan sonra ayrılan Aleksandar Vuçiç'e taş atılması üzerine korumalar şemsiye açmak istedi. Fakat Sırbistan başbakanı bunu engelledi. Daha sonra vatandaşların arasındaki koridordan geçen Sırp heyeti hem taşlı hem de yumruk ve tekmeli saldırının hedefi oldu. Sırp lider korumalar tarafından koşturularak alandan çıkarıldı.

Aleksandar Vuçiç, milliyetçi söylemleriyle tanınıyor ve Sırbistan yönetimi de Srebrenitsa'da bir soykırım değil, fakat 'büyük bir suç' işlendiğini savunuyor. Vuçiç'i savaş döneminde sarf ettiği 'Her bir Sırpa karşılık 100 Müslümanı öldüreceğiz' ifadeleri tepkinin en önemli sebeplerinden biri. Srebrenitsa'da soruları cevaplayan Başbakan Ahmet Davutoğlu bu söze karşılık tepki gösterilmesinin normal olduğunu belirtti. Davutoğlu, bununla birlikte Vuçiç'in burayı ziyaret etmesinin aynı zamanda bir özür beyanı olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.