Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yaşayan Türk vatandaşları Milletvekili Genel Seçimleri için St. Petersburg Başkonsolosluğu’nda oy kullanmaya başladı.

Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak olan Genel Seçimler Rusya’da Moskova Büyükelçiliği ile St. Petersburg, Kazan ve Novorossisk Konsolosluklarında 24-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Oy verme işlemi 09:00-21:00 saatleri arasında devam edecek.

30-31 Mayıs tarihlerinde yapılan bir önceki Milletvekili Genel Seçimlerinde 14 sandıkta 2161 seçmen Rusya’da oy kullanmıştı. 11 bin 388 kayıtlı seçmenin bulunduğu seçimlere katılım yüzde 18,98 oranında kalmıştı. St. Petersburg’da 1039 seçmenden 292’si seçimlere katılmıştı.

EN BÜYÜK BEKLENTİ BARIŞ

Oy kullanmak üzere St. Petersburg Başkonsolosluğu’na gelen Mehmet Şirin isimli Türk vatandaşı herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye temennisinde bulundu. “Daha az kişinin siyasi nedenlerden dolayı mağdur olduğu ve barış içindeki bir Türkiye umuduyla oyumuzu kullandık.” diyen Şirin hak edenin kazanmasını diledi.

“BİR KOALİSYON HÜKÜMETİ KURULMALI”

St. Petersburg’da özel bir firmada çalışan inşaat mühendisi Kayacenk Gözek ise “Tek partili bir hükümetin kurulacağına inanmıyorum, koalisyon hükümeti kurulması gerekiyor. Zor bir seçim olacak gibi görünüyor, ama ben koalisyon hükümetiyle sonuçlanacak bir seçim olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“KATILIM DAHA YÜKSEK OLMALI”

Bir önceki seçimlerdeki katılım oranının düşüklüğüne dikkat çeken Serdar adlı vatandaş seçmenleri oy kullanmaya çağırdı. “Geçen seçimde St. Petersburg’da katılım yüzde 28’di. Geriye kalan yüzde 72’nin de gelmesi lazım. Ben evden buraya 1 saat 10 dakikada geldim, oy kullanmaya değiyor.” diyen vatandaş, bu seçimlerin ardından bir hükümetin kurulabileceğine inandığı için oy kullanmaya geldiğini söyledi.