Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yaşayan Müslümanlar, Ramazan ayına coşkuyla girdi. İlk teravih namazı için camiye koşan Müslümanlar, hayırlı ve bereketli bir ay için ellerini semaya kaldırdı. Kentte yaklaşık 100 yıldan beri hizmet veren St. Petersburg Camisi’nde teravih namazına saat 23.45’te ancak durulabildi. Saat 01.24’te oruca başlayan Müslümanlar bugün 22.24’te iftar edebilecek. St. Petersburglu Müslümanlar bu yıl günün 21 saatini oruçlu geçirecek.

Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını yanıtlayan St. Petersburg Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Ravil Pançeyev, St. Petersburg’da Müslümanların 300 yıldan beri yaşadığını ifade etti. Ramazan’ın 11 ayın sultanı olduğunu ifade eden Pançeyev, “Müslüman kardeşlerimiz tüm yıl boyunca bu ayın gelmesini bekliyor. Burada her yıl camimizde iftarlar düzenliyoruz. Din kardeşlerimiz bunun için yardım yapıyorlar. Bu ay çok önemli o yüzden çok hayırlı amellerle geçirmek lazım. Tüm Türk kardeşlerimizin ve Müslümanların ramazan ayını tebrik ediyoruz ve bu aya kavuşturduğu için Allah Teala’ya şükrediyoruz.” şeklinde konuştu.

Teravih namazı için camiye gelen Ayrat Aymetov, Ramazan ayına kavuştuğu için şükrettiğini söyledi. Aymetov, “Bu elbette bizim için heyecan verici. Bu ayda, mescitleri doldurup namaz kılıyoruz, Kur’an okuyoruz ve tüm gün boyunca oruç tutuyoruz. Allah bu ayın günahlardan kurtulmak için bir vesile kıldı. Türkiye’ye hayırlı Ramazanlar diliyorum. İnşallah onlar için de mübarek olur. Gerçekten biz Türk devletini ve halkını seviyoruz ve saygı duyuyoruz.” dedi.

Uzun yıllardan beri St. Petersburg’da yaşadığını ifade eden Azeri vatandaşı Bahtiyar Aliyev de bütün Müslümanların sabırsızlıkla bekledikleri Ramazan ayına kavuştuklarını ifade etti. Ramazan’ın sadece mide orucu olmadığını kaydeden Aliyev, “Kulaklarımız, gözlerimiz ve dilimiz de günahlardan korunmalı. Bütün dünya Müslümanları için bol dua etmemiz gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Teravih için camiye koşan Talut Pavlenka, “Ramazan’da Allah’tan merhamet ve aynı zamanda bereketli geçmesini diliyorum. Türkler için barış dolu bir yıl ve aynı zamanda tüm Müslümanların dualarının kabul edilmesini niyaz ediyorum.” temennisinde bulundu.