ABD, dünyanın en büyük kahve dükkanı zinciri Starbucks’tan her gün bedava kahve içmenin yolunu bulan genci konuşuyor.

Gencin oyunu her gün bedava kahvesini aldığı Starbucks’ta çalışan espresso uzmanının bir internet sitesi üzerinden başından geçenleri anlatmasıyla ortaya çıktı.

Starbucks çalışanı Brad Halsey başından geçenleri Kitchenette adlı internet sitesindeki “berbat restoran müşterileri” başlığı altında yazdı. Halsey, ismini vermediği ‘kötü müşterisi’ için şu ifadeleri kullandı:

“Bir adam her gün Starbcuks’a geliyor ve insanı çileden çıkartacak şekilde oldukça kompleks bir sipariş veriyor. Ayrıca bunu kendince gurur duyulacak grip bir şekilde yapıyor.”

Halsey’in anlattığına göre, Starbucks’ın sadık müşterilerine doğum günlerinde ücretsiz kahve ikram ettiğini bilen ‘kötü müşteri’ 365 Starbucks müşteri kartı aldı ve bunların her birine farklı doğum tarihi girdi.

Her gün akıllı telefonundaki Starbucks uygulamasına o günü doğum günü gösterdiği kart bilgilerini girdi. Böylece her gün Starbucks’tan ücretsiz içecek aldı.

Halsey, “Telefon uygulamasının bozulmuş ve mucizevi bir şekilde kendisine her gün bedava doğum günü içeceği veriyormuş gibi davranıyordu. Eğer iyi biri olsaydı belki de bu kadar rahatsız olmayacaktım. Ama iyi biri değildi” dedi.

Halsey’in bu tecrübesi ABD’deki çok sayıda haber sitesinde yer aldı.