Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’nin terör saldırılarının sorumlularına yönelik başlattığı operasyonları anlayışla karşıladığını söyledi. Steinmeier, buna karşılık ise Kürt sorununun çözümü için önemli gayretlerle başlayan Çözüm Süreci'nin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Steinmeier’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüğü ve son gelişmeleri değerlendirdikleri kaydedildi. Alman Dışişleri, Türkiye’nin Suriye sınırının 900 kilometre olduğunu hatırlatarak “Sadece bu nedenden dolayı bile Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar çok zor." denildi.

Çavuşoğlu’na Türkiye’nin terör saldırılarına karşı harekete geçmesini anlayışla karşıladığını ifade eden Steinmeier, Çözüm Süreci'nin durması halinde zor olan şartların daha da ağırlaşacağı uyarısında bulundu.

"TÜRK HÜKÜMETİ ÇÖZÜM SÜRECİNİN DEVAMI İÇİN GÜVENCE VERDİ"

Türk hükümetinin Çözüm Süreci'ni devam ettirmek istediği konusunda Çavuşoğlu’nun güvence verdiğini söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, IŞİD’e karşı Türkiye ve Almanya’nın ortak hareket etme konusunda görüş birliğinde olduğunu beyan etti. Steinmeier, hedeflerinin IŞİD’in bölgede yayılmasının engellenmesi olduğunu ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüşmüş, terörle mücadelede Almanya’nın Türkiye’nin yanında yer aldığını ifade etmişti. Merkel, terörle mücadelede orantılı güç kullanılmasını tavsiye ederek, PKK ile başlatılan Çözüm Süreci'nin devam ettirilmesini istemişti.