İsveç’te yaşayan Türk vatandaşları, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Seçmenler, Stockholm’de bulunan Kista Fuar Merkezi’nde saat 10.00'da kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı.

Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre yurt dışında kayıtlı 2 milyon 866 bin seçmenin yaklaşık 36 bini İsveç’te yaşıyor.

İsveç’teki seçmenler sabahın erken saatlerinden itibaren sandıkların kurulduğu alana adeta akın etti. Ülkenin çeşitli kentlerinden çok sayıda seçmen, siyasi parti temsilcilerin kiraladığı otobüslerle seçim bölgesine getirildi. Özellikle sabah saatlerinde fuar alanını dolduran seçmenler, oy kullanmak için kurulan 30 sandığın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile kıyaslandığında en az 10 kat daha fazla ilgi olduğu gözlendi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İsveç’te bin 400 vatandaş oy kullanmıştı.

Oy verme işlemi yerel saatle 19.00'a kadar devam edecek. Oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra, oy pusulaları elçilik binasında oluşturulan özel odada koruma altına alınacak, yarın ise parti temsilcilerinin eşliğinde, diplomatik kuryeler tarafından THY ait bir uçakla Türkiye'ye gönderilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 54 ülkedeki 112 temsilcilikte sandık kurdu. Yurtdışında yaşayan Türk seçmenler için oy verme işlemi bugün sona eriyor.