NATO Gelen Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ‘Ukrayna’da bir NATO lejyonu savaşıyor’ dediği iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Brüksel’de toplanan NATO-Ukrayna Konseyi toplantısı sonrasında sorulara cevap veren Stoltenberg, söz konusu iddiayı ‘saçmalık’ olarak nitelendirdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, iddia edilenin tam aksine, Ukrayna’da savaşa yabancı güçlerin Ruslar olduğunu öne sürdü.

Rusya’nın Ukrayna’da ayrılıkçıları desteklediğini ağır teçhizatlarla desteklediğini dile getiren Stoltenberg, Ukrayna’daki krize askeri bir çözüm olmadığını belirtti ve Minsk Anlaşmaları temelinde barışçıl müzakereleri öncelediklerini kaydetti.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bugün görüşeceğini de ifade eden Stoltenberg, görüşmede Ukrayna krizini de ele alacaklarını söyledi. Stoltenberg, Kremlin'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve bunu bedelini ekonomik yaptırımlar olarak ödemesinin önemli olduğunu öne sürdü.

Jens Stoltenberg ayrıca, Rus yanlısı ayrılıkçıların ateşkesi ihlal ettiğini belirtti ve Rusya'ya bu unsurlar üzerindeki nüfuzunu kullanarak ateşkese uyması çağrısında bulundu.