Kültürlerarası diyalog faaliyetleri yapan Gesellschaft für Dialog Baden Württemberg (GfD BW) Derneği tarafından altı yıldan bu yana düzenlenen Markplatz-İstanbul Kültür Festivali’ne, Stuttgartlılar büyük ilgi gösteriyor. Stuttgart Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Kuhn’un himayesinde yapılan festivalin açılışını Belediye Başkan Yardımcısı Werner Wölfle yaptı. Altı yıldan bu yana düzenlenen etkinliğin Stuttgart’ın çeşitliliğine ve renkliliğine önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Wölfle, organizeyi yapan derneğin yıl boyunca kültürlerarası diyalog faaliyetleri yaptığını da hatırlattı.

27 Mayıs’a kadar Stuttgart'ın en ünlü meydanlarından olan Karlsplatz’da devam eden festivalde, birbirinden farklı kültürel ve sanatsal faaliyetler yer alıyor. İstanbul’u hatırlatan çok özel motiflerle süslenmiş olan çadır ve stantlarda ebru, hüsn-ü hat, cam işleme, bakır işleme, taş (Oltu) işleme, tezhip gibi geleneksel sanatlarımız icra edilirken, zengin içerikli hediyelik eşya ve kitap stantları ziyaretçileri bekliyor. GfD-BW Genel Sekreteri Kadir Koyutürk ‘Festivalimiz artık Stuttgart’ın kültürel yelpazesinde önemli bir yer tutuyor. Adı İstanbul olsa da, gerek kültürel etkinliklerle ve gerekse yöresel lezzetlerle tüm Anadolu’yu yaşamak mümkün oluyor." dedi.

Festivalde Türk, Alman ve değişik milletlerden insanların bir araya gelme imkanı bulduğunu aktaran Koyutürk şöyle devam etti: "Sadece kültür paydasında insanların buluşması kalıcı dostluklara vesile oluyor. Bu yönü ile festival çok önemli bir sosyal vazife de görüyor. Festivalde emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyor ve herkesi 27 Mayıs’a kadar Karlsplatz’a davet ediyoruz. 10.00-20.00 arası açık olacak olan festivalle ilgili ayrıntılı bilgi www.gfd-bw.de veya www.marktplatzistanbul.de adreslerinden alınabiliyor."