ABD’nin New York şehrinde, işlemediği bir cinayet sebebiyle 24 yıl hapis yatan bir kişiye 6,25 milyon dolar tazminat ödenecek. Jonathan Fleming (53), bir arkadaşını öldürdüğü suçlamasıyla 24 yıl hapis yattıktan sonra geçtiğimiz yıl serbest bırakılmıştı. Hayatının yarısını, yanlış bir karar nedeniyle cezaevinde geçiren Fleming, salıverildikten 14 ay sonra New York şehrinden yüklü bir tazminat almaya hak kazandı.

New York Şehir Saymanı Scott Stringer yaptığı yazılı açıklamada, Fleming’e cezaevinde geçirdiği süreyi kendisine geri veremeyeceklerini ama New York şehri olarak şahsa yapılan haksızlığa karşı tazminat ödemeyi teklif ettiklerini söyledi. 8 Nisan 2014’te salıverilen Fleming’in uzun zamandır eski eşi ile yaşadığı ve maddi herhangi bir gelirinin olmadığı ifade edildi. İşlemediği bir suç yüzünde hapis yattığını belirten Fleming, “Hiç kimsenin bu tecrübeyi yaşamaması lazım. Benden alınan bütün yılların birşeyle telafi edilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Fleming, 1989’da Brooklyn’deki arkadaşı Darryl Alston’u öldürmesinden sorumlu tutularak hapis cezasına çarptırılmıştı. Yanlış karar mağduru, cinayetin işlendiği gün Florida’nın Orlando şehrinde olduğunu ve çocuğunun 9. yaş günü kutlamasını yaptıklarını söylemişti. Fleming’in Orlando’da olduğunun kanıtlanmasından sonra hakkındaki suçlamalara düşürelerek geçen yıl serbest bırakılmıştı.

Brooklyn Bölge Savcısı Ken Thompson, Fleming’in çok açık bir şekilde yanlış bir kararla 25 yıl hapis yattığını belirterek "Hiç bir para miktarı, hapiste geçirdiği zamanı, ona geri vermeyecek." dedi.