Mustafa, Yayladağı ilçesindeki belediye düğün salonunda gerçekleştirilen Suriye Türkmen Meclisi Toplantısı'nda, Suriye'deki Türkmenlerin işgal ve bombardıman altında olduğunu söyledi. 

"Halep kentinde Türkmen köyleri IŞİD işgali altındadır" diyen Mustafa, şöyle devam etti:

"Bayırbucak Türkmenleri, katil Esed rejiminin varil bombaları altındadır. Humus ve Şam'daki Türkmenlerin de durumu vahim. Bugüne kadar bunları gördük. Suriye'de iç savaşa dönüşen devrimin en büyük mağduru Türkmenler olmuştur. Bizler de Türkmenlerin sesini daha ileriye götürmeye çalışacağız. Bunun için sadece Suriye Türkmenlerinin değil, tüm Türkmenlerin katkıda bulunması gerekiyor çünkü önemli dönüm noktasından geçiyoruz. Suriye'deki durum çok tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladı. Türkmenlerin buradaki konumu ne olacak? 

Burada sizlerle görüşüp, fikirlerinizi alıp, Türkmenlerin nasıl politika izlemesi gerektiğiyle ilgili yol haritası geliştireceğiz." 

Suriye Türkmenleri olarak siyasette yeni olmalarına rağmen güzel işler başardıklarını kaydeden Mustafa, bu toplantılarda Türkmenlerin geleceğini konuşacaklarını, birlik olup, topraklarında gözü olanlara fırsat vermeyeceklerini vurguladı. 

Geçici Suriye Hükümeti Sağlık Bakanı Türkmen Muhammed Vecih Cuma da yeni oluşum kurdukları için eksiklikleri olabildiğini, bunları hep birlikte aşacaklarına inandıklarını söyledi. 

İlçedeki çadır kent ve evlerde kalan Suriye Türkmenlerinin katıldığı toplantı, katılımcıların soru ve görüşlerinin alınmasıyla devam etti.