Almanya'da İslam dinini istismar edenlerin ağına düşüp Suriye bataklığına çekilen gençlerin dramı bitmiyor. 2013 yılının Eylül ayında Suriye'ye gidip 'Junud al-Sham' (Suriye'nin askerleri) adlı örgüte katılan P.'ye Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi hakimleri, 11 yıl hapis cezası verdi. Savcılık P. için toplam 13 yıl 6 ay hapis cezası talep etmişti. Davaya bakan hakim Manfred Dauster, savcılığın 27 yaşındaki P. hakkındaki 'grup halinde adam öldürme', 'adam öldürmeye teşebbüs' ve 'terör örgütüne üye olma' iddialarını kabul etmiş oldu.

Alman medyası, toplam 18 duruşmada görülen davada sanık Harun P.'nin yaptıklarından pişman ve itirafçı davrandığını yazdı. Bavyera Radyosu (BR) P.'nin Selefiliği artık 'kirli bir ideoloji' olarak gördüğünü ve yaptıklarından utanç duyduğunu söylediğini haber verdi. Harun P. ayrıca Düsseldorf ve Berlin kentlerinde benzer konularda görülen davalara şahit olarak katıldı. 2013 yılında söz konusu törgüte katılan Harun P., Ocak 2014'de Halep kentindeki merkezi bir hapishaneye düzenlenen saldırıda aktif görev almış. Bu saldırıda iki Suriye askerinin ve beş hapishane çalışanının öldüğü belirtiliyor.

Bunun yanında P. bir kez havan topu attığını itiraf etti. Savcılık, söz konusu terör örgütünün Esed rejimini yıkıp Şeriat devleti kurmayı amaçladığını açıklarken, P.'nin örgüt içinde nöbet tuttuğu ve keşiflere katıldığı belirtildi. P.nin ayrıca, Almanya'da örgüte katılan ve daha sonra geri dönmek isteyen bir kadının, her şeyi anlatabileceği iddiasıyla öldürülmesi için örgüt yetkililerini ikna etmeye çalıştığı iddia edildi. Geçen yılın Mart ayında Çek Cumhuriyetinin Prag kentinde tutuklanan Harun P. daha sonra Almanya'ya teslim edilmişti.

Özellikle internet üzerinden izlediği videoların radikalleşmesinde etkisi olduğunu itiraf eden P., söz konusu videolarda 'Müslümanların baskı altına alındığını' gördüğünü söyledi. Geçtiğimiz aylarda Suriye'ye gittiği için 3 yıl 6 ay hapis cezası alan bir diğer genç Ufuk Ç. de benzer açıklamalarda bulunmuştu. İnternette videoları dolaşan tanınmış provakatörlerin videolarını izleyen Harun P., 2012 yılında da Bonn kentinde bir Selefi gösterisine katılmış. Mahkemede hayat hikayesini de anlatan P., çocukluğundan beri baş ağrısı ve depresiyon gibi sorunları olduğunu ve 17 yaşından itibaren de uyuşturucu almaya başladığını anlattı.