Suriye Demokratik Güçlerinin, ülkenin kuzeyinde bulunan ve terör örgütü DAEŞ’ın kalesi olarak görülen Münbiç’e girmeyi başardığı bildirildi.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, Suriyeli Demokratik Güçleri’nin ülkenin kuzeyinde bulunan ve terör örgütü DAEŞ’ın kontrolünü sağladığı Münbiç’e girdiğini duyurdu. Gözlemevi açıklamasında, Suriye Demokratik Güçleri’nin ABD önderliğindeki koalisyon tarafından gerçekleştirilen hava saldırılarının da desteği ile kente giriş yapmayı başardığını ifade etti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, “Suriye Demokratik Güçleri, koalisyonun hava saldırılarından istifade ederek Münbiç kentine güneyden giriş yaptı” dedi. Abdurrahman, en az 2 Suriye Demokratik Güçleri savaşçının da hayatını kaybettiğini ve Suriye Demokratik Güçleri’nin kentini almasından saatler sonra terör örgütü DAEŞ’in savunmasını kırmayı başardığını ifade etti. Öte yandan çatışmaların sürdüğü kaydedildi.
Münbiç’in nüfusu Suriye’deki iç savaşın başladığı 2011 yılında 120 bin civarındaydı. Suriye Demokratik Güçleri, 2014 yılından bu yana terör örgütü DAEŞ’ın kontrolünde bulunan Münbiç’i geri almak için Mayıs ayında operasyon başlattı.