Merkezi Paris’te bulunan ve Uluslararası yayın yapan Fransız RFI radyosu, Suriye ve Irak'ta eski Fransız askerlerinin savaştığını iddia etti. İslami grupların saflarında en az 10 eski askerin savaştığının iddia edildiği program, büyük yankı uyandırdı.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, katıldığı basın toplantısında haberi doğruladı. Le Drian toplantıda, Suriye ve Irak'ta bulunan İslami gruplarda eski Fransız askerlerinin savaştığını açıkladı. Savunma Bakanı, Paris merkezli radyo kanalının yaptığı haberi doğrulayarak "Bir düzine eski Fransız askeri Suriye ve Irak'ta cihat bayrağı altında savaşıyor." dedi. Savunma Bakanı Le Drian, bu "son derece nadir bir olay" diye konuştu.

Cihat bayrağı altında savaşan askerlerin çoğunluğunun İslam Devleti grubu saflarında olduğu açıklandı.

Bunlardan birinin yirmi üç yıl boyunca Fransız ordusunda görev yaptığı ve şu an radikal grupların saflarında savaştığı diğer eski Fransız askere danışmanlık ve rehberlik ettiği açıklandı. Eski askerlerin Fransız bayrağı altında askeri becerileriyle savaştıkları bildirildi. Eğitimli bir düzine Fransız savaşçının, grup oluşturduğu ve bu grubun Deir Ez-Zor bölgesinde savaştığı belirtildi.

Eski Fransız askerleri arasında patlayıcı uzmanlarının da olduğunun belirtildiği açıklamada, "Açıkçası bunlar diğerlerinden daha tehlikeli bireyler. Çünkü Fransa'da eğitim görmüşler. Bunlar ordunun sırlarını biliyor ve Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşanan 'Fort Hood' çeşidi saldırılar yapabilecekleri için korku oluşturmaktadır." ifadesi yer aldı.