Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, Süleyman Şah Türbesine düzenlenen Şah Fırat Operasyonunu Suriye topraklarına bir saldırı olarak değerlendirerek, karşılık verileceğini söyledi. Halkın Türkiye’nin operasyonuna karşılık verilmesini istediğini iddia eden Suriyeli bakan, "stratejik bir cevap verilecek" dedi.

Kuzey Irak'ta yayın yapan televizyon kanalı Rudaw’a konuşan Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, Türkiye’nin Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik operasyonuna sert tepki gösterdi. “Operasyon Türkiye’nin gerçek yüzünü ortaya çıkarttı” diyen Haydar, Türkiye’nin Suriye’yi işgal etmek istediğini ileri sürdü.

“Operasyonla uluslararası anlaşmalar ve kurallar ayaklar altına alınmıştır” ifadelerini kullanan Suriyeli Bakan, “Türkiye militanlara kapılarını açıyor, onları eğitiyor ve topraklarımıza gönderiyor. Türkiye; Suriye, Irak ve tüm dünya için büyük bir tehlike oluşturan IŞİD’i destekliyor.” Şeklinde konuştu.

Suriye halkının, operasyona askeri misillemede bulunulmasını talep ettiğini iddia eden Bakan,” Türkiye’ye “stratejik” bir cevap vereceğiz. Doğrudan bir girişimde bulunmayı düşünmüyoruz. Yani, Türkiye’nin istediği gibi olmayacak” ifadelerini kullandı.