İslam Dünyası Dayanışma Platformu sözcüsü Haki Demir, Suriye'deki savaş suçu belgelerine ilişkin, Dünyada hiç kalmayan vicdanın sesini dillendiren Türkiye'nin ve hükumetin kafasını koparmak istiyorlar dedi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin vicdani ve insanı davranmasının bedelinin de ağır olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 5-10 yıldır insanlığın ve vicdanın sesini dünyaya duyurmaya ve bunu temsil etmeye çalışan bir siyaset izlediğini belirten Haki, "Yani ahlakı, vicdanı ve insanlığı temsil etmeye çalışan bir milletler arası siyaset izliyor. Dünyada hiç kalmayan vicdanın sesini dillendiren Türkiye'nin ve hükumetin kafasını koparmak istiyorlar" diye konuştu.

Suriye'de Esed rejiminin yaptıklarıyla ilgili ortaya çıkan fotoğraflardan sonra artık dünyanın en azından çelişkiye düşmemek için Esed'i yargılayacağını ifade eden Haki, şöyle konuştu:

"Türkiye bu zamana kadar reel politik bakımdan yanlış yaptığı söylense bile Suriye'ye karşı, İslami, insanı ve vicdani anlamda doğru istikamette dış politika yürütmüştür, yürütmeye devam ediyor. Ve tarihte sadece bu ses kalacaktır. Suriye'deki savaş suçu belgelerini gösteren fotoğraflar, sadece vicdan sahibi insanların üzerinde infial oluşturdu. Tüm dünya başkentlerinde yapılan hesabın üzerinde bir de Allah'ın hesabı var. Özellikle Cenevre-2 Konferansı'nın arefesinde Allah'ın takdirine bakın ki yıllardan beri biriktirilmiş olan fotoğraflar ortaya çıktı."