Suriye'nin Halep kentindeki bir lisede tarih öğretmenliği yapan Muhammed Zeydan, ülkesindeki iç karışılık nedeniyle 4 ay önce ailesiyle Türkiye'ye sığındıktan sonra Kahramanmaraş'taki çadır kentte yerleştirildi. Zeydan'ın 22 yaşındaki oğlu Esed Zeydan ise daha sonra Suriye'ye döndü.
     Oğlunun 23 gün önce çıkan çatışmada yaralandığını öğrenen baba Zeydan, çadır kentte fenalaştı. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Zeydan, Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde ameliyat oldu. Yaklaşık 3 haftadır hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Suriyeli baba, yaşam mücadelesini kaybetti.
     Zeydan'ın cenazesi, yakınlarınca hastane morgundan alınarak çadır kentte getirildi. Cenaze, kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere Suriye'nin Teftenaz kentine götürüldü. Babasının ölüm haberini alan Esed Zeydan da Kahramanmaraş'a gelerek cenaze törenine katıldı.
     Zeydan'ın kızı Olimpus Zeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının kardeşinin yaralanma haberiyle fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.
     Babalarının ölümüyle büyük acı yaşadıklarını belirten Zeydan, ''Babam hastanede tam 23 gün hayatta kalma mücadelesi verdi. Hastanede çok iyi baktılar ama ömrü buraya kadarmış. Babam rahatsızlanmasaydı Suriye'deki ağabeyimi görmeye gidecekti'' dedi.
     Bu arada, vefat eden Muhammed Zeydan, rahatsızlanmadan bir gün önce haber takibi için çadır kentte bulunan AA muhabirine ülkesinde yaşanan olayları anlatmış, Türkiye'ye teşekkür etmişti.