Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kazandığı kemerleri hediye eden Suriye asıllı Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Mahmut Ömer Manuel Charr, ziyarete ilişkin ayrıntıları Yeni Şafak’a anlattı.

EN BÜYÜK LİDERLERDEN

Rus boksör Alexander Ustinov’u yenip ilk kez dünya şampiyonu olarak kazandığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim ettiği kemerlerin üzerine merhum boksör Muhammed Ali ve Erdoğan’ın fotoğraflarını koyan Charr, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘amca’ diye hitap ettiğini söyledi. “Benim için dünyanın en büyük liderlerinden birisi olan Erdoğan amca ile görüşmek çok önemliydi" diyen Charr, "Ülkem Suriye’yi, dünya barışını, yardımlaşma ve insan haklarını konuştuk. Bunlar ana konumuzdu" dedi.

BARIŞI SAĞLASIN

Türkiye ve Türk halkına dört milyondan fazla Suriyeliyi aldığı ve ekmeğini bölüştüğü için müteşekkir olduğunu vurgulayan Charr, "Bunun için ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm Türk halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’nin en erken sürede Suriye'de barışı sağlaması ve mültecilerin tekrar ülkelerine geri dönmelerine yardımcı olması en büyük temennim" diye konuştu.

UNVAN MAÇI BURADA OLABİLİR

Türkiye’de boks sporuna büyük ilgi olduğunu söyleyen Charr, ilerleyen dönemlerde dünya şampiyonluk maçını Türkiye’de yapabileceğini vurguladı. Charr, İstanbul’u çok sevdiğini belirterek, "Boks kariyerimden sonra İstanbul’a gelip hayatımın kalan kısmını burada geçirmek istiyorum" dedi.