Danimarka’da Suriyeli mültecilere yardım eden bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Söz konusu kişinin İsveç’e gitmek isteyen beş mülteciyi aracına aldığı ve İsveç’in güneyindeki Malmö şehrine kadar götürdüğü öğrenildi.

Geçtiğimiz gün Almanya sınırından geçerek Danimarka’ya gelen yaklaşık 700 kadar Suriyeli mülteci Danimarka’da tartışmalara neden oluyor. Özellikle Bodrum’da hayatını kaybeden Minik Aylan Kurdi’nin fotoğrafından sonra çok sayıda Danimarkalı mültecilere yardım etmek için gönüllü oluyor. Bununla birlikte devlet yaptığı çeşitli uyarılarla vatandaşlardan kanun dışı yardımlardan uzak durmalarını istiyor. Bu yardımlardan biri de bir mülteciyi aracıyla alıp başka bir ülkeye götürmek.

Önceki gün Danimarkalı bir adam İsveç’e gitmek isteyen 5 Suriyeli mülteciye bilet alarak feribot ile İsveç’in güneyindeki Malmö şehrine kendi aracıyla götürmek istedi. 41 yaşında olduğu öğrenilen Danimarkalı ve 5 mülteci polis tarafından gözaltına alındı. Söz konusu Danimarkalıya 2 bin ile 5 bin kron arasında para cezası verilebileceği belirtiliyor.