Suudi Arabistan'da yaşayan Türk vatandaşları, bugün sabah saat 10.00'dan itibaren oylarını kullanmak üzere sandık başına gitti.

Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği'nde kurulan sandıklara vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdi. Oylarını kullanmak üzere gelen vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçerek içeri alındı. Büyükelçiliğin girişinde ise bir duyuru asılarak seçmelerin uyması gereken kullar ve oy kullanma saatleri ile oy kullanabilecekleri sandıklar hakkında bilgi verildi. Bazı vatandaşlar ise seçmen kaydı olmadığından dolayı oyunu kullanamadı.

Murat Kurtoğlu oyunu kullandığından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Suudi Arabistan'da 13 yıldır yaşayan ve oto tamiri ile uğraşan Aziz Özgen ise seçimin 'vatana millete' hayırlı olmasını diledi. Seçime ilginin büyük olduğunu söyleyen Özgen, "Her Türk vatandaşının yerine getirmesi gereken bir görevdi, biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Hayatında ilk kez oy kullandığını belirten 22 yıldır Suudi Arabistan'da yaşayan Gazi Çil ise şunları söyledi: "Beklediğimiz gibi değil, çünkü millette tedirginlik var. Yurtdışında yapılan oylarda adil dağıtılmıyormuş. Adil bir seçim olmasını temenni ediyoruz." Niyazi Çil adındaki vatandaş da "Yoksulluk istemiyoruz, bu ülkede yolsuzluk istemiyoruz bunu temenni ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Riyad ve çevre illerden gelen Suudi Arabistan'daki Türk vatandaşları, Büyükelçilik'te kurulan 5 sandıkta sabah 10.00 ile akşam saat 19.00'a kadar oyunu kullanabiliyor. Bugün başlayan oy kullanma işlemi ise 31 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da sona erecek. Şimdiye kadar yaklaşık 700'e yakın kişinin oy kullandığı tahmin ediliyor.