Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren Kıtalararası Doktorlar Derneği, Yemen'e tıbbi yardım gönderdi. 'Rahmet Uçağı' kampanyası çerçevesinde Yemen'e gönderilen yardım paketinde, zaruri ilaçların yansı sıra ameliyatta kullanılan malzemeler de bulunuyor.

Yardımlar merkezi Mekke'de bulunan Kıtalararası Doktorlar Derneği'nin başkent Riyad'daki ofisi tarafından organize edildi. Kıtalararası Doktorlar Derneği Genel Sekreteri Saad bin Ali al-Karni, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, Yemen'de halkın acılarına derman olmak istediklerini ifade etti. Genel Sekreter, "Ana ofisimiz Riyad'da. Ancak Türkiye'de büyük bir ofisimizin yanı sıra Afrika kıtasında Nijer, Sudan ve Somali'de birçok büromuz var." dedi.

Yardım paketinin sağlık malzemelerinden ibaret olduğunu belirten al-Karni, "Kıtalararası Doktorlar Derneği, operasyonun ilk gününden itibaren özellikle Aden'de Yemen halkına sağlık desteğini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

En son gönderdikleri yardım paketinin 72 ton ilaç ve sağlık malzemesinden oluştuğunu belirten Genel Sekreter, "Yemen hastanelerinde tükenmiş olan ve özellikle çocukların beslenmesine yönelik 24 ton malzeme gönderiyoruz."dedi.

Aden'deki durumdan söz eden al-Karni, "Aden şehrinden gelen bilgilere göre, bin 400 yaralı, 186 şehit ve evraksız defnedilen yüzlerce ölü var. Biz, günde ortalama 21 ameliyatın yanı sıra çocuk, kadın doğum, cerrahi ve iç hastalıkları kliniklerinde yüzlerce hasta tedavi ediyoruz." diye konuştu.

Yemen'e giden heyetin, sağlık işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hizabır Al-Şeyh de, karayolu ile çocuklara yönelik sağlık malzemesi göndereceklerini ifade etti.

Kıtalararası Doktorlar Derneği Danışmanı Dr. Abdurrahman bin Abdülaziz el-Süveylim ise " Bugün yaklaşık 100 ton malzeme gönderiyoruz. Yarın başka bir kafilemiz daha gidecek." ifadesini kullandı.

Yemen'e giden yardım kafilelerinin güvenliği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için Suudi Arabistan öncülüğündeki Koalisyon Güçleri ve Yemen'de bulunan bazı gönüllü kuruluşlardan destek alınıyor.

Suudi Arabistan'dan Yemen'e giden yardım malzemeleri hayırseverler ve kurumlar tarafından temin ediliyor.