Suudi Arabistan'ın Yemen'deki Şii Husilere yönelik gece başlattığı hava operasyonunda başkent Sana'daki bazı hedeflerin vurulduğu bildirildi.

Husi yanlısı Al Masirah televizyonu, saldırıda onlarca kişinin öldüğünü iddia etti. Haberde sağlık personellerinin hastanelere gitmeleri gerektiği belirtildi. El Arabiya televizyonu, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyona Mısır, Fas, Ürdün, Sudan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn'den savaş uçaklarının katıldığını duyurdu.

Yemen'de giderek güçlenen ve başkent Sana'yı kontrol etmeye çalışan Şii Husi isyancıların, Devlet Başkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi'nin bulunduğu güney şehri Aden'i tehdit etmesinin ardından Suudi Arabistan önderliğindeki 10 ülke, bu gece askeri operasyon başlattı. ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi Adel al-Jubeir'in Washington'da Husi militanların bir askeri üssü ele geçirdiğini açıklamasından sonra başkent Sana'daki Daylami Hava Üssü'nün vurulduğu bildirildi. Sana'da gece çekilen amatör video görüntülerinde şehirden yükselen bombardıman sesleri dikkat çekiyor.

ABD'deki Suudi Arabistan Büyükelçisi Adel al-Jubeir, Washington hükümetine, ülkesinin Yemen'deki meşru hükümeti korumak için askeri operasyon başlattığını duyurmuştu. "Yemen'in kaybedilmesi bizim için bir seçenek değil" diyen Adel al-Jubeir, Askeri operasyonun Yemen'de sadece bir şehir ya da bölge ile kısıtlı kalmayacağını, Suudi Arabistan'ın Yemen halkını ve Yemen Devlet Başkanı Abd-Rabbu Mansour Hadi önderliğindeki meşru hükümeti korumak için gerekli herşeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etmişti.