Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ölümcül corona virüsü için gereken bütün tedbirlerin alındığını duyurdu.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, genişletilmiş basın toplantısında corona virüsünün tehlikesi ve alınan sağlık tedbirler hakkında bilgi verdi. Corona hastalığının bulaşıcı bir virüs olduğunu ve yakalananların çoğunun vefat ettiği hatırlatıldı.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Halid bin Abdülaziz el Falih, corona virüsünün yeni bir hastalık olduğunu ilk belirtilerinin 2012 sonlarından görüldüğünü söyledi. Bu hastalık için ilaç ve aşı bulma çalışmalarını gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Bakan El-Falih, “ Ortadoğu'da genel olarak bu virüsün develerden bulaştığını ve yayıldığı biliniyor. Geçtiğimiz ağustos ayında kaygı verici bir gelişme yaşandı. Bu dönemde içerisinde 141 vaka tespit edildi. Bu vakaların geneli Riyad'da meydana geldi. Yapılan çalışmalar sonucunda bu virüsün yayılması engellendi ve son iki haftada herhangi bir vakaya rastlanmadı." dedi.

Corona'nın develerden insanlara bulaştığını söyleyen Suudi Bakan, diğer bakanlıklardan büyük destek ve yardım aldıklarını, develeri hacı adayların bulunduğu bölgelerden uzak tutulduklarını sözlerine ekledi.