Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan’da son beş ayda ülkenin çalışma ve ikamet kurallarına aykırı hareket eden 300 bin kişinin sınır dışı edildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan istatistiklere göre, günde ortalama 2 bin yabancı kaçak vatandaş sınır dışı edildi. Kuralları ihlal eden yabancıları yakalamak için ülke çapındaki kampanyanın devam ettiği kaydedildi.

İngilizce yayınlanan Arab News’in haberine göre yüzde 84’ü güney sınırlarında olmak üzere ülkeye kaçak yollardan girmeye çalışan 900 bin kişi sınır korumaları tarafından yakalandı. Yaklaşık 16 bin kişi ise sınır dışı işlemlerinin tamamlanması bekliyor.

Habere göre geçen iki hafta boyunca güvenlik birimleri ve Çalışma Bakanlığı görevlileri koordineli olarak Tebük şehrinde kontrollerde bulundu ve 1500'ün üzerinde kaçak yakaladı. Geçen ay boyunca da 2750 kişi çalışma ve ikamet kurallarına ihlalden dolayı tutuklandı. Suudi Arabistan’da ülkede kaçak olarak bulunan kişileri çalıştıran şahıs ya da firmalara da ağır cezalar veriliyor.