Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alan açıklamalarını sosyal medya üzerinden de sürdürüyor. Katıldığı televizyon programında Demirtaş için “Dağa çıkmayacağının ne garantisi var.” diyen Akdoğan, Twitter hesabından da Demirtaş için 'Brütüs' benzetmesi yaptı. Akdoğan, “Çözüm sürecini bitirmeye çalışan lobiye kendisini kullandırtan Demirtaş, seçimden sonra İmralı'ya karşı Brütüs'e dönüşürse kimse şaşırmasın.” şeklinde bir tweet attı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, katıldığı TRT Türk yayınında HDP’ye yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Akdoğan, “İmralı’yı boşa çıkarmaya çalışan bir blok var, bu blok Demirtaş’ı ve HDP’yi öne sürdü. ‘Öcalan var, bunu kontrol edemiyoruz, bunu etkisizleştirelim, başka aktör çıkaralım, yönetmemiz daha kolay olur’ diyerek bir çaba içerisine girdiklerini görüyoruz.” diye konuşmuştu.

'İmralı gücünü yitirdi demek abartılı mı olur?' sorusuna ise Akdoğan şu cevabı vermişti: “Bunlar açıktan Öcalan’a çıkıp da posta koyamazlar. Koydukları anda kendileri biter. Bunu bildikleri için çaktırmadan boşa düşürme şeyleri var. O cezaevinde zaten istediğini söyleyemiyor, onun için biz söyleyelim diye kapı açıp onu yönetmeye çalışıyorlar.”

Öte yandan, Demirtaş için “Dağa çıkmayacağının ne garantisi var.” diyen Akdoğan, Twitter hesabından da Demirtaş'a 'Brütüs' benzetmesi yaptı. Akdoğan, yazdığı twitte “Çözüm sürecini bitirmeye çalışan lobiye kendisini kullandırtan Demirtaş, seçimden sonra İmralı'ya karşı Brütüs'e dönüşürse kimse şaşırmasın.” dedi.