Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, ülkesinde temaslarda bulunan Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoli Antonov'u kabul etti. Tacik basınında yer alan habere göre, Rus Bakan Yardımcısını kabul eden Devlet Başkanı Rahman, Tacikistan ile Rusya üst düzey devlet yetkilileri tarafından imzalanan bütün anlaşmaların hayata geçeceğini söyleyerek, "Rusya ve diğer bölge ülkeleri, Orta Asya'da güvenlik ve istikrarın hakim olmasını istiyor." dedi.

Rahman ile Antonov, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin yanı sıra Türkmenistan ile Afganistan sınırının güçlendirilmesi ve terör ile mücadele konularını değerlendirdi. Taraflar, Rus NATO'su olarak bilinen Kollektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında mutabık kalınan anlaşmalarda gelinen son gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede ayrıca, Afganistan'daki Uluslararası Destek Gücü'nün çekilmesi sonucunda bölgede ortaya çıkabilecek olaylar değerlendirildi.

Rus Bakan Yardımcısı Antonov, Duşanbe temasları kapsamında Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo ile de görüştü. Rus Bakan Yardımcısı, "Tacikistan'ı güçlendirerek, bu ülkenin Silahlı Kuvvetleri'ni güçlendirerek biz Rusya'yı güçlendiriyoruz." ifadesini kullandı. Antonov ayrıca, başka alternatiflerinin olmadığına dikkat çekerek Tacikistan'ın ve Rusya'nın tehditlerinin ortak olduğunu belirtti.